Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Hampshire & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Hampshire Hotels heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Hampshire vindt het belangrijk dat we er met zijn allen voor zorg dragen dat de aarde op een zo goed mogelijke wijze behandeld wordt en zo gezond mogelijk overgedragen kan worden aan de volgende generaties. Hampshire heeft een duurzaam inkoopbeleid. Tevens beschikken de Hampshire Hotels over een Green Key of zijn zij bezig om deze te behalen.

Hamphire & Green Key

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu binnen het bedrijf en de natuur in de omgeving. De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemers om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hen verlangt. De Green Key is voor Hampshire een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. Klik hier voor meer informatie over Green Key.

 

Hampshire & Duurzaam inkopen

Alles wat ingekocht wordt door de hotels, is aan diverse eisen onderhevig. Zo is al het papier voorzien van het ECF/TCF keurmerk, wordt er enkel gebruik gemaakt van duurzame zuivel en maken we gebruik van lokale streekgerechten.

 

Een aantal keurmerken waar wij mee werken zijn:

   
 

Fairtrade

 

Fair Trade pleit voor een eerlijke handel tussen producten en consumenten op basis van wederzijds respect die moet bijdragen aan het geluk van beide partijen. Fair Trade is vooral actief in arme landen. Door mee te doen aan Fair Trade krijgen producenten in die landen een gegarandeerde eerlijke prijs voor het werk dat ze doen.

 

 
Lees meer  
   
   
   
 

Europees Biologisch Keurmerk

 

Sinds 1 juli 2010 staat het verplichte Europese Bio-keurmerk op verpakte biologische producten. De aanwezigheid van dit keurmerk garandeert de gecontroleerde kwaliteit van biologisch.

 


 
Lees meer  
   
   
   
 

Eko Keurmerk

 

Wanneer een product voorzien is van het EKO-keurmerk betekend dit dat het product voldoet aan de EU-verordening voor biologische productiemethoden. Verder maakt dit keurmerk de extra inspanningen van biologische bedrijven zichtbaar voor consumenten en afnemers. 

 
Lees meer  
   
   
   
 

UTZ Certified

 

Dit is een programma en keurmerk voor duurzame landbouw wat leidt tot duurzame producten. Het keurmerk is ondergebracht in een stichting met als doel duurzame landbouw tot de norm maken door een wereldwijde certificeringstandaard te implementeren en traceringsservices aan te bieden voor professionele, sociale en milieuvriendelijke productie en product sourcing.

 
Lees meer  
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

▲ Terug naar boven