Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

De hotelgroep Hampshire Hospitality ontstond in 2001. In de jaren erna groeide de naamsbekendheid van de groep enorm, en in slechts zeven jaar tijd werd de mijlpaal van 20 hotels bereikt. In 2011 nam de Eden Hotel Group de Hampshire Hospitality groep over met Etienne Verkerk als Algemeen Directeur, en Léon Dijkstra –zoon van Sjoerd Dijkstra- in de rol van commissaris.

“Durven verrassen, net dat beetje meer geven, vol energie en met plezier aan een nieuwe dag beginnen – en dat alles geheel in stijl. Als ik kijk naar een dag bij een van de Hampshire hotels, en naar de collega’s in de hotels, dan zijn dit zaken die mij direct opvallen. Iets dat ik met veel trots aanschouw. Hampshire is meer dan een gewoon hotel: gasten voelen zich thuis, maar dan met extra comfort, aandacht en verwennerij.”

Etienne Verkerk

Eind 2016 werd Léon Dijkstra algemeen directeur van Hampshire Hotels en maakte toen bekend te stoppen met de franchiseformule. De fusie uit 2011 van eigen hotels en franchise hotels bleek achteraf geen goede zet. De eigen hotels van de familie Dijkstra gaan in 2018 verder onder de naam Eden hotel Group.

Eind 2017 zijn het Henrike Lobbes, Arnold Labohm en Bob Olde Olthof die het merk Hampshire hebben gekocht om hier weer nieuw leven in te blazen. Al bijna 25 jaar exploiteren zij Hampshire Hotel - Avenarius in Ruurlo en sinds 2014 ook Hampshire Hotel - 's Gravenhof in Zutphen.

‘Het zou zonde zijn om dit bekende merk uit de hotelmarkt te laten verdwijnen. Hampshire Hotels staat voor mooie hotels met gastvrije eigenaren – en dat willen we blijven. We zijn dan ook ontzettend blij dat wij Hampshire Hotels voort kunnen zetten. Ons motto? Samen sterk voor dit mooie en bekende hotelmerk!’ 

Henrike Lobbes

▲ Terug naar boven